Черешня
Prunus avium
Черешня Кордія. Дерева виростають до 8 м, крона широка, має форму конуса. Плоди зав’язуються не тільки на букетний гілочках, а й на пагонах, що збільшує врожайність. Урожай починає доспівати 15 липня. Плоди червоні майже чорні, дуже ароматні, можуть важити до 10 г. Смак приємний, дуже солодкий і соковитий. Кісточка округла, трохи витягнута.
Переваги сорту. Регулярне і дуже рясне плодоносіння. Шкірка щільна, не розтріскується після дощу, підходить для транспортування. Плоди практично не схильні до гниття, ягоди можуть довго висіти на дереві – поспішати зі збором не доведеться. Кордія має хороший імунітетет до найбільш поширених захворювань, добре переносить низькі зимові температури
Цінність плодів для людського організму. Черешня – це не тільки ласощі, але і дуже корисний продукт харчування. Вживаючи солодку ягоду, людина отримує велику кількість вітамінів, зокрема каротин (провітамін А), вітамін С і вітаміни групи В. У складі смачних кісточкових плодів було виявлено велику кількість пектинів. Ці речовини здатні підтримати нормальний обмін речовин в людському організмі, знизити шкідливий холестерин, налагодити роботу кишковика. Вживання черешні показано як дорослим, так і дітям. Користь ягоди очевидна, а протипоказання мінімальні.